Familien Preus

Skip Navigation Links

Simons fødselsberetning

Terminsdato: 8 december 2004
Fødseldato: 23 december 2004 (15 dage over tid)

Da jeg havde gået 9 dage over tid (17 december) blev jeg scannet. Det viste sig at babyen havde det fint og jeg fik en tid til i gangsættelse d. 22 december.

Den 22 december blev jeg sat i gang 2 gang med stikpiller (kan ikke huske tidspunkterne, men nok kl. 10 og igen kl. 14)  Jeg fik en massse plukveer, der gjorde mega ondt. Men ellers skete der intet. Jeg fik endnu en tid til i gangsættelse næste dag.

Den 23 december blev jeg også sat i gang 2 gang med stikpiller og der var samme reaktion som dagen før. Jeg fik afvide, at jeg skulle tage hjem på juleferie og tag en dejlig varmt bad og kom igen d. 25 december til endnu en i gangsættelse.

Da vi kom hjem tog jeg et varmt bad og så begyndte jeg at få det skidt. Jeg fik vildt ondt i maven (bagefter kan jeg konstatere at det var veer) og jeg kastede op.
Jeg ringede til fødegangen og fortalte om mine smertet og opkastning. De sagde, at det var op til mig selv, om jeg ville komme.
Da jeg var meget usikker tog manden og jeg på sygehuset, hvor jeg endnu engang kastede op lige uden for fødegangen. Jeg blev sat i venteværelse et stykke tid (følelses som lang tid, men var nok kun 10 min.)

Så kom der en gammel garvet jordmor (Lotte Widø) og undersøgte mig. Hun mente at de ville prøve at tage fostervandet, da jeg var ½ cm åben. Fra hun tog fostervandet ved 19-20 tiden, gik det stærkt: på en time åbnede jeg mig til 5 cm og efter endnu en ½ time var jeg 8-9 cm åben og begyndte at få pressetrang. Kl. 23:17 var Simon født

Jeg var revnet meget, så jeg skulle syes, desværre havde der være vagtskifte og jordmoderen (Susanne Andersen), der skulle sy mig kunne jeg ikke li. Bagefter har jeg fået afvide, at jeg ikke fik nok bedøvelse og det derfor gjorde mega ondt. (Min morbrors kone er jordmor og forklarede mig sedlen med fødselsforløbet et par dage efter fødslen).

Smertelindring under fødsel: Lattergas (kan ikke fås mere på Næstved sygehus)